Behangen

Toe aan verandering in huis? Laat ons maar behangen!

Traditioneel behang of glasvezel, wij hebben ervaring met allerlei soorten behang. Wel stellen wij zelf vaak renovlies of glasvezelbehang voor, omdat dit behang sterk is en oneffenheden in de muur bedekt. Natuurlijk heb je vrije keus, als het gaat om de materiaalsoort. 

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste behangsoort, kom dan met ons in contact. Welk behang je ook kiest, wij zorgen dat je nieuwe behanglook naadloos bij jou aan de muur komt.

Soorten behang

Weet waar je voor kiest, als jouw muren door ons worden voorzien van behang. Wij leren je graag wat het verschil is tussen de verschillende soorten behang. Met de juiste kennis maak je altijd de juiste keuze voor je wanden, passend bij jouw budget.

Goedkoop behang

Op zoek naar betaalbaar behang? Traditioneel papierbehang is dan een uitstekende keuze. Het wordt geleverd in veel kleuren, patronen en structuren. Bij deze behangsoort worden de banen tegen elkaar aangebracht (stotend).

Let er wel op dat het behang niet te dun is. Dun behang scheurt niet alleen tijdens het behangen, maar ook nadat de lijm gedroogd is en je er toevallig langs schuurt. Het is verstandig om altijd een aantal vellen behang achter de hand te houden, mocht het onverwachts mis gaan.

Papieren behang voor kinderkamers

Omdat kinderen heerlijk ondernemend zijn, is papieren behang goed te gebruiken in kinderkamers. Met de ruime keuze is er altijd wel een behangsoort te vinden die bij jouw kinderkamer past. Verkrijgbaar in diverse designs en kleuren vind jij het perfecte papierenbehang voor de slaapkamer van je kinderen.

Zijn de muren in slechte staat, dan raden wij het gebruik van papierbehang sterk af. Kom met ons in contact en stel ons al je vragen over kamers behangen en de verschillende soorten behang.

Renovlies behang

Renovlies behang bestaat uit twee lagen, waardoor oneffenheden in een muur minder of helemaal niet zichtbaar zijn. Net als bij papierbehang worden de banen bij renovlies behang tegen elkaar aangebracht. Renovlies behang is glad en kan ook over scheuren worden aangebracht. Wil je het behang na het aanbrengen een kleurtje geven, dan is schilderen geen enkel probleem. Renovlies behang wordt met dikte aangegeven in grammen per vierkante meter. Dat is belangrijk om te weten in verband met de staat van je wanden. Neem vooral contact met ons op, als je vragen hebt.

Vinylbehang

Een behang dat écht tegen een stootje kan, is vinylbehang. Vinylbehang is papierbehang, maar dan met een extra laag vinyl. Het is gemakkelijk afneembaar en goed schoon te houden. Vinylbehang is daardoor ook zeer geschikt als wandbekleding in de keuken, hobbykamer of badkamer.
Vinylbehang is verkrijgbaar in veel diverse kleuren en patronen en zelfs in glans. Deze behangsoort komt in verschillende soorten zoals schuimvinylbehang, dat de naam “problem solver” heeft gekregen. Dit omdat oneffenheden in de muur moeiteloos worden gemaskeerd. Stucwerk kan hierdoor achterwege blijven. Maak je gebruik van ander vinylbehang, dan kan dat later ook beschilderd worden.

Hoewel de prijs van vinylbehang een stuk hoger ligt dan papier behang, betaalt het zich terug door de kwaliteit en het gemak.

Glasvezelbehang

Wat niet meer weg te denken is uit woningen en bedrijfspanden, is glasvezelbehang. De naam verklapt het al, dit behang is gemaakt van fijne, oersterke. Het is verkrijgbaar in unieke patronen, die voor iedere smaak wat in petto hebben. Het is zelfs mogelijk om een wit behang met structuur te kiezen, die je daarna verft. Zo richt je jouw huis moeiteloos opnieuw in met glasvezelbehang in kleur.
Doordat glasvezel niet oplost in water, is het geschikt voor alle kamers, inclusief je keuken en badkamer.

Fotobehang

Met fotobehang neem je moeiteloos belangrijke momenten of een mooie afbeelding in je huisinrichting op. Denk bijvoorbeeld aan een zonsondergang aan zee of een mooie foto van je kinderen. Met fotobehang maakt je jouw huis echt uniek en passend bij wie jij bent.
Foto behang wordt net als normaal behang in lanen aangeleverd.
Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat alle lanen strak op elkaar aansluiten. Doe je dit niet, dan wordt de foto na het opdrogen van de lijm onderbroken door ontsierende naden. Besteed het behangen bij jou thuis uit aan Bakker Schilder & Onderhoud en maak een afspraak.

Wil je direct een gratis offerte ontvangen, vul dan het formulier in en laat weten welke werkzaamheden we voor je mogen uitvoeren.