Behangen

Behangen

Toe aan verandering? Laat mij maar behangen!

Traditioneel behangen of glasvezel, ik heb ervaring met allerlei soorten behang. Ik stel vaak glasvezel of renovlies behang voor, het voordeel van glasvezelbehang is dat het sterk is en oneffenheden van de muur bedekt. U heeft bij mij natuurlijk vrije keus van materiaal en ik kan u helpen met het uitzoeken van behang. Welk behang u ook kiest, ik zorg dat uw nieuwe look naadloos aan de muur komt.
Vragen? Bel gerust op: 0646744261

Soorten behang

Wanneer u gaat behangen zult u merken dat er veel verschillende soorten behang zijn. Denk maar aan glasvezel, renovlies, vlies behang en het traditionele behangpapier. Ik leg hieronder het verschil uit van de verschillende soorten behang.

Goedkoop behang

Op zoek naar goedkoop behang? Traditioneel papierbehang is een uitstekende keuze. Het wordt geleverd in veel kleuren, patronen en structuren. Let alleen wel op dat uw behang niet te dun is. Dun behang scheurt namelijk gemakkelijk tijdens het behangen, maar ook nadat de lijm gedroogd is wanneer u er toevallig langs schuurt. Zorg dus altijd bij dun behang dat u een aantal vellen achter de hand houdt voor wanneer het mis gaat. Omdat kinderen veel kliederen kunt u papieren behang goed gebruiken in kinderkamers. Met de ruime keuze is er altijd wel een behang die bij uw kamer past. Voor slechte muren wil ik papierbehang afraden.

Renovlies behang

Een ander soort behang is renovlies behang. renovliesbehang bestaat uit twee lagen waardoor oneffenheden van de muur minder tot niet zichtbaar zijn. Net als bij papier behang worden bij renovlies behang de banen tegen elkaar aangebracht (stotend). renovlies behang is glad en kan over scheuren aangebracht worden. Het kan in elk gewenste kleur geschilderd worden. renovlies behang word met dikte aangegeven in grammen per vierkante meten, Dat is belangrijk om te weten in verband met de staat van uw wanden.

Vinylbehang

Een behang dat tegen een stootje kan is vinylbehang. Vinylbehang is papierbehang, maar met een extra laag vinyl. Vinylbehang is gemakkelijk afneembeer en schoon te houden waardoor u het goed kunt gebruiken in de keuken, hobbykamer of badkamer. Vinylbehang komt in veel kleuren, patronen en door het vinyl is ook glans mogelijk. Vinylbehang komt in verschillende soorten zoals schuimvinylbehang dat de naam “problem solver” heeft gekregen omdat oneffenheden in de muur moeiteloos gemaskeerd worden waardoor stucwerk achterwege kan blijven. Ander vinylbehang kan later ook beschilderd worden. Vinylbehang is wel een stuk duurder dan papier behang, maar de kwaliteit en gemak is er ook naar.

Glasvezelbehang

Niet meer weg te denken is glasvezelbehang. De naam verklapt het al, dit behang is gemaakt van fijne glasvezels en is ontzettend sterk. Er zijn unieke patronen die voor iedere smaak wat hebben. Het is zelfs mogelijk om een wit behang met structuur te kiezen die uw vervolgens verft en dus ook met een likje verf aangepast kan worden wanneer u uw huis opnieuw inricht. Doordat glasvezel niet oplost in water is glasvezel behang geschikt voor alle kamers, inclusief keuken en badkamer.

Fotobehang

Fotobehang maakt het mogelijk om belangrijke momenten of een mooie afbeelding in uw huisinrichting op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een zonsondergang aan zee of van uw kinderen. Met fotobehang maakt u uw huis uniek. Foto behang wordt net als normaal behang in lanen aangeleverd. Voor een mooi resultaat moet u zeer goed opletten dat alle lanen strak op elkaar aansluiten, anders wordt de foto na het opdrogen van de lijm onderbroken door naden. Ik heb nog niet alle typen het behang benoemt, maar voor meer informatie kunt u me altijd bellen via 06-46744261 of bereiken via de contactpagina. Wilt u graag een offerte, vul dan snel het formulier op de offerte pagina in.
 Vragen? Bel gerust op: 0646744261