kozijnen schoonmaken

Houten kozijnen schoonmaken

Voordat je begint met het schoonmaken van houten kozijnen, is het goed om de tips hieronder even door te lezen:

  • Gebruik nooit een schuurspons
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen met schurende werking
  • Weet je niet welk schoonmaakmiddel geschikt is, dan raden wij je aan om autoshampoo te gebruiken
  • Hardnekkige plekken behandel je met Dasty (te koop bij Wibra)
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek of chloor
  • Spoel de kozijnen na het reinigen zorgvuldig af met water en maak ze droog

Schilderen en schuren van kozijnen

Alleen schoonmaken is niet genoeg om je houten kozijnen in goede conditie te houden. Heb je hardhouten kozijnen, dan hoeven deze maar eens in de vijf jaar geschuurd en geschilderd te worden. Zijn jouw kozijnen van een zachtere houtsoort, dan is het verstandig om ze elke twee jaar door ons van een nieuwe verflaag te laten voorzien. 

Maak je houten kozijnen minimaal een keer per jaar schoon om de levensduur van het hout en het schilderwerk te verlengen. Controleer hierbij direct je kozijnen op houtrot (zachte plekken) en ontbloot hout (zonder verf). Als je de houten kozijnen op de juiste manier schoongemaakt en onderhoudt, is houtrot goed te voorkomen. 

Aangetaste kozijnen laten herstellen

Zie je houtrot in je kozijnen, neem dan direct contact op met Bakker Schilder & Onderhoud, jouw vakkundige schilder in Meppel en omgeving. Wil je liever eerst persoonlijk advies? Bel ons via 06 46744261 of stuur ons een e-mail.

Houten kozijnen repareren of vervangen?

Tijdens het schoonmaken van je kozijnen, kan het zijn dat wij gebreken tegenkomen. In dat geval is het verstandig dat we direct in actie komen. Bij een ernstig aangetast kozijn proberen we deze altijd eerst te repareren. Lukt dat niet, dan zal het kozijn vervangen moeten worden. Met onze hulp voorkom je een eventuele lekkage of het ontstaan van houtrot. Wat in jouw situatie nodig is, bespreken we natuurlijk van tevoren met je.